Stef liep stage op de afdeling Customer Care in Vianen

Stef Omtzigt liep bijna vijf maanden stage bij Van Duuren en bleef daarna nog 2,5 maanden werken bij ons, ‘met veel plezier’, zegt hij zelf. Stef: “Ik wil iedereen bedanken bij Van Duuren om hun tijd, inzet en inzicht. Jeroen en Jasper voor het accepteren van het verzoek en Marion super bedankt dat je mij hebt begeleid tijdens deze periode, ik heb veel van je geleerd.” We interviewden Stef ter gelegenheid van zijn afscheid.

Vanuit welke studie heb je stage gelopen?

“In die periode was het mijn derdejaars stage van de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam.”

Heb je meegewerkt of een onderzoek gedaan?

“De verhouding tussen meewerken en onderzoek was 20-80. Ik heb dus 20 procent van de tijd meegewerkt en 80 procent van de tijd onderzoek gedaan. In de beginperiode heb ik eigenlijk 100 procent onderzoek gedaan en na het onderzoek heb ik meegewerkt.”

Wat heb je precies gedaan tijdens het meewerken? En wat heb je geleerd?

“Ik heb vooral gewerkt op de afdeling Customer Support. Zo kon ik voor mijn onderzoek monitoren wat voor soort vragen bij  Customer Support komen te liggen en hoeveel tijd ze daaraan kwijt zijn. In die periode heb ik geleerd hoe belangrijk het is dat de informatievoorziening up-to-date is. Als dat het geval is dan kan de medewerker efficiënter te werk gaan en is hij of zij minder bezig met het vergaren van informatie die allang bekend is.”

Wat heb je precies gedaan tijdens het onderzoek? Wat heb je geleerd?

“Ik heb onderzoek gedaan naar het proces van klantcontact tot levering. Het doel van het onderzoek was om dat proces efficiënter en sneller te laten gaan. Tijdens die periode heb ik voornamelijk veel over mezelf en het doen van onderzoek geleerd, het was ten slotte mijn eerste onderzoeksstage. Achteraf gezien had ik mijn onderzoek beter moeten scopen en niet het proces van de gehele organisatie in kaart willen brengen, maar gewoon een klein gedeelte. Een voorbeeld zou dan zijn ‘Het proces van klantcontact tot levering van de import zendingen van de klant Noerpel. Zodra ik daar een antwoord op zou hebben had ik het onderzoek kunnen uitbreiden naar nog een klant uit datzelfde land.”

Wat vond je leuk aan het stage lopen bij Van Duuren?

“Dat het afgelopen was. Haha nee de samenwerking en medewerking van de collega’s van Van Duuren. Iedereen stond klaar en was open om mij te helpen bij het onderzoek. Daarnaast was de vrijheid die ik kreeg tijdens het onderzoek heel fijn. Ik werd totaal niet op mijn vingers gekeken en gestuurd, maar mocht lekker mijn gang gaan. Denk dat ik hierdoor wel heb geleerd hoe belangrijk het is om je onderzoek niet te breed te trekken.”

Wat blijft je het meeste bij aan je periode bij Van Duuren?

“De kip op vrijdag blijft mij het meeste bij.”

Fleur en Maxime voltooiden hun afstudeerscriptie bij Van Duuren

Het hele Van Duuren team feliciteert Fleur van Duuren en Maxime van Hoeven met hun afstuderen! Fleur en Maxime hebben zes maanden bij Van Duuren gewerkt aan hun afstudeerscriptie.

Fleur en Maxime behaalden beiden hun Master aan de Tilburg University, waar zij Marketing Management studeerden. De scriptie van Maxime ging over ‘Same day delivery diensten in Nederland’, dus over zendingen die op de dag van binnenkomst in Nederland direct worden uitgeleverd. Fleur schreef haar scriptie over een nieuwe internationale express-dienst op Noord-Italië. Om de onderzoeken zo goed mogelijk te kunnen uitwerken hebben Fleur en Maxime onder meer een grote enquête gestuurd naar klanten en zakenrelaties. Mede vanwege het gebruiken van deze input en omdat beide onderwerpen direct betrekking hebben op zakelijke activiteiten van onze organisatie, zijn de onderzoeksresultaten voor Van Duuren zeer zinvol gebleken. Wij wensen Fleur en Maxime veel succes in hun verdere loopbaan!