Sollicitatieprocedure

Onderstaand vind je meer informatie over hoe de sollicitatieprocedure bij Van Duuren eruit ziet.

Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en laten je binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een gesprek. 

Eerste gesprek

Wij nemen telefonisch contact met je op om het eerste gesprek in te plannen. Tijdens dit telefoongesprek kunnen we alvast kort kennismaken en  kun je al je vragen stellen. In dit telefoongesprek vragen we je ook naar je salarisverwachting of je huidige salaris. Dit doen we om de verwachtingen van beide kanten helder te krijgen.

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar. We gaan inhoudelijk in op je CV en de vaardigheden die je nodig hebt voor de functie. Op die manier komen we te weten of jij die enthousiaste professional bent die wij zoeken. Maar ook of de functie past bij wat jij zoekt.

Tweede gesprek

Als we beiden enthousiast zijn nodigen wij je uit voor een tweede gesprek. We vragen je om van te voren een online assessment te maken. Dit asssessment bestaat uit een persoonlijkheidsvragenlijst, een capaciteitentest en eventueel een businesscase. De uitkomsten hiervan worden in het tweede gesprek door onze HR Manager teruggekoppeld. In dit gesprek hebben we het ook uitgebreid over de inhoud van de functie, over het team en natuurlijk over jou.

Voorstel

Vaak zijn deze twee gesprekken zowel voor jou als voor ons een goede basis om een helder beeld te krijgen. Als we nog steeds beiden enthousiast zijn, doen wij je graag een aanbod, inclusief een passend salaris en onze arbeidsvoorwaarden. Ben jij akkoord, dan krijg je een contract en heten wij je welkom als nieuwe medewerker. Tijdens het onboarding-programma maak je kennis met alle ins en outs van ons bedrijf.